dilluns, 5 d’octubre del 2015

mineralsigemmes

Ni hao.
Em dic Montse, sóc joiera i lapidaria d ofici, oficis que m agraden molt i que m ocupen gran part del temps, doncs treballar en la talla de pedres és molt entretingut, des de dissenyar la talla fins a tallar.la hi han bastants passos i es que no es pot treballar amb presses, igual que en el tema de les joies, fer el disseny i fer la joia porta el seu temps.... a part de dissenyar, fer les peces i les talles, faig fires per Catalunya i pel llarg de la  Península Ibèrica, alguna fira a França i alguna a Alemania...A les fires hi venem minerals,  gemmes i eines i maquinaria per tallar els minerals.
Les fires que fem són exclusivament fires de minerals professionals, parlo en plural ja que aquest projecte de les fires, la talla de pedres i la venda  d eines i maquinaria pel lapidari, ho faig amb en Josep M, el meu xicot, que a la vegada és el meu soci, lo de joieria ho faig jo.
En Josep M és gemmòleg i tallador, haig de dir que és un molt bon tallador, sobretot de pedres facetades, doncs ha dissenyat alguna talla molt complexe i ha fet alguna talla que l han felicitat els millors talladors d aquest singular món, és extremadament perfeccionista, en el tall i en el polit de cada faceta....bé, això ens ajuda molt en el projecte que portem entre mans.
Aquest projecte que intentem de tirar endavant, per nosaltres és importantíssim ja que no tallem qualsevol pedra, aquí us dono un link per qui vulgui saber com enfoquem el tema de la talla, sis plau cliqueu aquest link:
http://www.gemmesterra.com/AUTORS

En aquest blog hi escriuré coses que consideri rellevants en el dia a dia del món de les pedres.
Ja que tenim una botiga a Barcelona,  si voleu saber on estem ubicats i els nostres horaris, sis plau, cliqueu el següent link:
www.gemmesterra.com
www.totdiamant.com

Així és que a la botiga quasi cada dia ens apareixen coses interessantíssimes de pedres, de clients apassionats, d amics d ofici. etc...així que aquest serà un anecdotari, si és que es pot dir així d aquest món tan i tan apassionant que de ben segur que us divertirà o si més no, us entretindrà, doncs si una cosa hi ha és que ens divertim molt tot i que aquesta gran crisi ens fa anar de bòlit per ensortin.se n amb bon humor....
Començo explicant una miqueta la fira d aquest passat fi d setmana, doncs hem estat a França, al sud de França o a  la Catalunya nord, la fira es feia a Amelie les Bains, al costat de Ceret, un lloc molt bonic banyat pel riu Tech i a pocs Km de la nostra Catalunya...doncs bé:

Divendres 15.00h.
Tot a punt per marxar...



Divendres 19.00h, ja ho tenim montat, a punt per a la fira que comença el dissabte a les 10.00h




Comença la fira !




Xerrada inaugural de la 6ª fira d Amelie les Bains 10-11 octubre 2015.


A la fira hi ha un servei d identificació de gemmes gratuit. En Daniel, un amic i gemmòleg molt emprenador que intenta identificar tota gemma que li porta la gent...


L ambient de la fira és magnífic !



Enguany a la fira hi havia una mostra de material del Alt Vallespir, una passada!


A mitja tarda del dissabte ja comencen els preparatius pel sopar que ens preparen, una fideuà per llepar.s hi els dits!


Un cop hem ben sopat  comencen a refilar  les veus i les guitarres, cançons tradicionals catalanes, alguna de francesa i fins i tot la bella Lola....



Com a cosa curiosa que hem trobat a la fira, aquest jade jadeita del Piémont, Italia. 
Aquest material va ser trobat, analitzat i tallat per un bon amic, en Jean-Christian Goujou, que com a geòleg està fent una tasca importantíssima investigant sobre els materials del territori , especialment el granat del Pirineus. En breu s inaugurarà a Palalda, municipi d Amelie les Bains, el museu del granat. Conegut com " Le grenat catalan".





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada